0495 80 76 50 info@willemdeleeuw.com
Selecteer een pagina

ik geef al jaren fotografie lessen en workshops. Meestal zijn het één op één lessen waar ik de fotograaf (in spe) help om betere foto’s te maken. De lessen gaan over beeldvorming, lijnenspel, de gulden regel, belichting, etc… maar ook het toestel van de ‘leerling’ wordt binnenste buiten gekeerd zodat hij/zij achteraf afscheid neemt van de automatische stand. Het is de fotograaf die moet kiezen wat er in beeld belandt, en hoe dat gebeurt, niet de camera. 

Af en toe geef ik ook lessen fotograferen met de iPhone omdat de beste camera diegene is die je bij hebt. Maar ook omdat de iPhone verrassend goede beelden kan schieten, mits je rekening houdt met enkele dingen (meestal beperkingen, het blijft een smartphone, het wordt geen DSLR). 

Deze week was ik te gast op het HQ van Mercedes-Benz waar ik uitgenodigd was om enkele werknemers te tonen hoe zij hun iPhone ten volle kunnen benutten voor het maken van fotoverslagen van events. 

De workshop begon met het bekijken en bespreken van een reeks foto’s om zo meer inzicht te krijgen in de compositie van een goede foto. Daarna werd de camera app van de iPhone grondig uitgelegd en getest, want er zijn enkele verborgen functies die heel erg de moeite waard zijn. 

Het fascination centre van Mercedes-Benz was de ideale locatie om de deelnemers op pad te sturen voor een praktische opdracht. 

Ik vind dat een goede foto verdient om beter te worden, en dat kan je door hem te ontwikkelen. Snapseed en Photoshop mobile bieden zowat alles wat een ‘mobiele fotograaf’ nodig heeft. Dus na een uitvoerige rondleiding in beide apps werden de voordien gemaakte foto’s uitgesneden, van extra contrast en kleur voorzien en ziedaar… het resultaat. 

Willen jullie ook het onderste uit de kan halen wat betreft iPhone fotografie? Alleen, in groep of met het bedrijf. Contacteer me vrijblijvend, dan overlopen we samen hoe we dit kunnen aanpakken. 

workshop iPhone fotografie bij Mercedes België
workshop iPhone fotografie